Tidshantering

Känner du ibland att du inte får något gjort trots att du har mycket tid? Det är lätt att hamna i ineffektiva arbetsmönster som gör att tiden rinner iväg, men vi ska hjälpa dig så du kan åstadkomma mera!

Många måsten finns som vuxen och det måste rulla på för att få tiden att gå ihop. Ibland hinner du inte med trots att tiden finns, men varför är det så? Ibland är det inlärda beteenden som spökar i din hjärna som hindrar dig från att göra saker på effektivare sätt än vad vi är vana vid. Här är tre konkreta tips som kommer hjälpa dig bli mer tidseffektiv i vardagen.

  1. Det första du ska göra är att schemalägga dina dagar. Allt från det du gör på jobbet till dina privata träningspass. Se det som att du bokar in tid för dig själv på samma sätt som du bokar in möten på jobbet. På så sätt kommer det vara enklare att genomföra var sak för att det står svart på vitt i schemat att du ska göra dem. Gör en att göra lista dagen innan som du nästa dag kan bocka av. Vartefter du bockar av saker på listan kommer kroppens belöningssystem kicka igång, vilket gör att du känner dig duktigare för varje uppgift du genomför. 
  2. Strukturera upp dina aktiviteter. På dagarna är det vanligt att vi gör samma sak flera gånger, exempelvis svara på mail. När du tar tid för ett mail här och där under dagen kommer det flytta ditt fokus från annat. Planera istället in en eller två tillfällen under dagen där du får sätta dig ner ostört och svara på dina mail så att du fokuserar på enbart det. Detta sparar tid och fokus. 
  3. Pausa sociala medier under dagen för dessa tar upp mer tid än vad du tror. Tiden rinner lätt iväg när du scrollar igenom dina flöden i sociala medier och det är svårt att hålla koll på tiden. Se till att planera in tid där du låter dig själv slösurfa och håll dig till denna bestämda tid.