Därför är en bostadsvärdering gynnsam att göra

Ibland behöver du ha vetskap om vad din bostad faktiskt är värd. En mäklare kan värdera din lägenhet eller hus. En värdering ger dig ett skriftlig bevis på marknadsvärdet.

Om det är dags att sälja din bostad är det en klok idé att börja med att göra en bostadsvärdering. Läs mer här https://www.notar.se/kostnadsfri-vardering för att kunna göra en kostnadsfri bostadsvärdering. Det finns många fördelar med att göra en kostnadsfri bostadsvärdering. Du kan lättare få ett nytt bostadslån om tanken är att köpa ett nytt boende efter försäljningen. Du får även en indikation på vilken prislapp du kan förvänta dig på bostaden. En annan fördel är att du kan få bra tips av mäklaren i fråga som genomför bostadsvärdering kring vilka förbättringar du kan göra för att eventuellt höja värdet ytterligare.

Små renoveringar kan ha stor effekt

En tillbyggnad, en pool och olika renoveringar kan vara värdehöjande. Det finns också mindre saker som du kan göra. Att måla om inomhus, byta skåpluckor och beslag, fixa lister och piffa upp badrummet är små och enkla åtgärder men som kan ha stor effekt. Det är en avvägning som du får göra hur mycket du vill renovera innan en eventuell försäljning. Inför visningen är det värt att styla hemmet på ett snyggt sätt.

Bostadsvärderingen grundas på olika faktorer

Bostadvärderingen grundas på tre faktorer som är bostadens läge, skicket på bostaden och själva planlösningen. Hur lång tid själva värderingen tar beror på hur stor bostaden är och hur många frågor som du tänker ställa till mäklaren. Men generellt tar det inte allt för lång tid. Det är möjligt att göra en värdering digitalt om du inte vill ha en fysisk sådan. Det är bra att veta att du inte förbinder dig att sälja bara för att du genomför en värdering.