Få flyt med flyttfirma

Flytt hör inte till det roligaste. Det vanligaste problemet är förmodligen att man underskattat hur mycket som ska packas med. Här kommer vi med lite tips på hur du får bra flyt med din flytt.

Sitter du och överblickar ditt hushåll kommer du snart inse att du har mer att packa än vad du kanske tidigare räknat med. Vi har alla varit där: flyttkartongerna är inhandlade men det visade sig vara alldeles för få. Dessutom har du råkat packa för lätt i vissa – och på tok för tungt i andra. För att få en så behaglig flyttupplevelse som det går, kan vi tipsa om en flyttfirma Karlshamn som verkligen gör det smidigt och enkelt.

Tips nummer ett: anlita flyttfirma

Varför ska du egentligen göra allt själv? Även om du kan dra ihop ett gäng som hjälper dig att flytta så är det ofta inte så lätt som man tror. Inte nog med att du måste dirigera ansvaret på ett gäng mer eller mindre oengagerade kompisar och släktingar, du måste också kunna packa på ett sätt som gör att du inte har sönder saker. Genom att anlita en flyttfirma säkerställer du att du hyr in folk som är specialiserade på flytt. De packar flyttbilen på ett sätt som gör att dina speglar och vaser inte går sönder, och de kommer också bättre kunna överblicka hur många turer du ska ta med flyttbilen.

Tips nummer två: passa på att rensa först

Innan du sätter igång att flytta så är det bra att ägna en dag (ja, en hel dag!) åt att rensa. Ordning och reda är helt klart ett av de viktigaste sakerna du kan göra för din flytt. Börja med köket: det finns nästan alltid porslin och liknande som du kanske inte kommer vilja ha i ditt nya hem. Fortsätt sedan till vardagsrummet. Finns det böcker, kablar eller någon gammal stereo som inte funkar? Kanske kan du passa på att ha en loppis där du kan tjäna ihop lite extra pengar att köpa någon fin inredningspryl med. Kom ihåg att det alltid finns saker som behöver slängas eller skänkas vidare. Sist men inte minst: garderoben. Finns det några håliga pyjamaströjor du kan göra dig av med? En gyllene regel i flytten handlar om att inte flytta på saker du inte längre behöver. Genom att faktiskt lägga ner ordentligt med tid på att rensa upp gamla saker och skänka vidare eller gå till återvinningen med, så underlättar du otroligt mycket för dig själv.

Tips nummer tre: köp inte nya saker än!

Vet du att du har en förestående flytt framför dig? Har du samtidigt hittat den där bokhyllan du alltid drömt om? Det låter kanske som ett ”idiot-tips”, men att inte köpa på sig en massa saker i onödan är faktiskt en bra regel. Det är lätt att bli spontan i ett köp och tänka att det löser sig, men den där extra prylen att flytta med är faktiskt inte värt det. Vänta istället med att köpa nya saker tills det att du flyttat.

Tips nummer fyra: om du kan, börja lite i nya hemmet

Har du tillgång till ditt nya hem innan själva flytten? Då kan det vara värt att åka dit för att borra upp gardinstänger och komma igång med andra små installationer som är sköna att ha gjorda redan när du flyttar in.

Fler tips kan du hitta i den här artikeln.