Därför ska du ha uppladdningsbara batterier

Det säljs oerhört många engångsbatterier varje år i Sverige. Batterier påverkar klimatet negativt. Genom att använda uppladdningsbara batterier minskar du trycket på miljön men du sparar även pengar.

Om du vill göra både plånboken och miljön en tjänst ska du investera i uppladdningsbara batterier. Det finns billiga batteriladdare att köpa som du kan ladda dina batterier med. Ett uppladdningsbart batteri kan du ladda och återanvända omkring 500 gånger men allt beroende på hur det används. Du har snabbt sparat in kostnaden för batterierna och batteriladdaren. Det finns uppladdningsbara batterier i olika storlekar, med olika spänning och kemisk sammansättning. Välj ett batteri som passar det du ska använda det till. Det finns även olika batteriladdare att välja mellan. En stor fördel med uppladdningsbara batterier är att du får en bättre vardag där du alltid har tillgång till batterier oavsett vilken tid på dygnet du behöver dem.

Uppladdningsbara batterier är bra för miljön

Battery,Charger,With,Battery,Size,Aa,Rechargeable,With,Charger,PlugGenom att använda dig av uppladdningsbara batterier kan du ta ett steg närmare en hållbar vardag. Det säljs oerhörda mängder med engångsbatterier i Sverige per år och som har en väldigt stor negativ inverkan på miljön. Det finns uppladdningsbara batterier som är Svanenmärkta om du vill vara ännu mer miljövänlig. Tänk på att oavsett om batterierna är uppladdningsbara eller inte ska du alltid lämna in gamla batterier för återvinning.

Många produkter i hemmet behöver batterier

Det finns många produkter i ditt hem som behöver batterier, fler än du kanske tänker på från början. Brandvarnare som du säkert har mer än en av hemma behöver alltid batterier. Ficklampor och tv-kontroller är andra produkter som behöver batterier. Barn har också diverse leksaker som drivs av batteri och som brukar sluka ström. Att kunna ladda upp batterierna istället för att köpa nya mellan gångerna är guld värt.