Få mer flyt i livet med vardagslyx

Utbildning, att nätverka och prestera på jobbet brukar ses som förutsättningar för att få flyt i livet. Flyt kan dock handla om så mycket mer än så. I den här artikeln kan du läsa om hur du höjer livskvaliteten genom fler inslag av vardagslyx.

Att må bra och orka med alla utmaningar i vardagen handlar förstås först och främst om hur du mår psykiskt och fysiskt. Med det sagt har ditt yttre förmodligen en viss betydelse för hur du mår mentalt. Att du känner dig fräsch är en bra förutsättning för att du ska känna att du är redo att ta dig an världen. Det krävs inga större, eller kostsamma, åtgärder för att förbättra det. En tandblekning är ett exempel på en relativt billig sak du kan göra för att känna dig fräschare. Det är dock bara ett exempel på vardagslyx som kan ge dig ett lyft i vardagen. Läs vidare så får du fler tips.

Vardagslyx för mer flyt i livet

En ansiktsmask kan vara ett kanonsätt att ge en fräsch känsla. Inte bara i det att det kommer att få ditt ansikte renare, en bra ansiktsmask har förmågan att få din hud att kännas yngre. Expressen tipsar i en artikel om olika ansiktsmasker du kan göra med ingredienser du förmodligen redan har hemma. Ett av de bästa alternativen alla kategorier är om du gör en ansiktsmask av kokosolja. Helst då en som är helt ren från tillsatser. Kokosolja innehåller ämnen som gör huden mjukare och mer elastisk. Samtidigt drar din hud också fördelar av Laurinsyra, ett ämne som verkar bakteriedödande och som kan ha effekt på bland annat acne. Ett annat tips från samma artikel som kan vara relevant inför sommaren är att du tar aprikoser som du låter ligga i blöt ett dygn. Därefter mixar du dem till en slät smet som kan göra underverk om du fått solsveda i ansiktet.

Glöm inte bort träningen

Går det att se på träning som en form av vardagslyx? Många skulle svara nej på den frågan, faktum är dock att det i många fall handlar om rutinen. Träning blir nämligen inte vardagslyx förrän den har blivit en omistlig del av din vardagsrutin. SVT sände nyligen en programserie som gick ut på att fyra par under åtta veckor skulle testa på olika träningsformer. När TV-kanalen nyligen summerade utfallet av programmet visade det sig att livskvaliteten hade ökat för alla inblandade. Therese Krupa Syllner var en av dem som deltog i programmet. Hon uttryckte effekterna av vardagsträning väl när hon sa att:

”– Det mest påtagliga är att träningen gör att vi upplever ett ökat välbehag i vardagen” (SVT Nyheter)

Träning kan med andra ord vara ett väldigt bra redskap för att få mer lyx i vardagen. En annan viktig sak är att lägga tid på relationer och de närmaste. Det påminner medlemmar i familjen Folkesson om i en artikel i Aftonbladet. De ser till att beställa hem nybakat bröd åtminstone en gång i veckan. Bröd som de sedan äter tillsammans. Det är vardagslyx som räcker långt.