Fixa egna skönhetsbehandlingar i hemmet

Ordna en egen skönhetsbehandling därhemma. Det är ett roligt och kreativt sätt att ta hand om sin kropp i corona-tider. Här ger vi förslag på olika behandlingar som piggar upp och ger ny energi.

Just nu är vi många som spenderar mycket mer tid hemma än vad vi brukar göra. Vanliga rutiner, som frisörbesök och ansiktsbehandlingar, får stå tillbaka och det är lätt att bli deppig över situationen. Då gäller det att istället tänka kreativt. Här ger vi förslag på hur du fixar din egen skönhetssalong för att hålla humöret uppe. Vi fokuserar på tre områden:

  • Håret
  • Ansiktet
  • Fötterna

Sköt om ditt hår

Brukar du färga ditt hår och är nyfiken på hur din verkliga hårfärg ser ut? I så fall, köp hem avfärgning för att fräscha upp håret och återgå till din naturliga hårfärg. Beroende på din hårtyp och hur många gånger du har färgat ditt hår, kan du behöva avfärga i flera omgångar.

Om du däremot vill färga håret, så är det också enkelt att göra själv. Dessutom är det betydligt billigare än att gå till en salong. Om du vill färga utväxten, så ska du köpa en färg som ligger så nära ditt färgade hår som möjligt. Det brukar finnas provkartor i affären att jämföra med. Skaffa gärna en pensel att applicera hårfärgen med, ibland är den inkluderad i förpackningen. Se till att täcka kläder och golv när du färgar håret.

Ta hand om ditt ansikte

Ansiktsmasker återfuktar huden och ger den en fräsch lyster. På nätet hittar du masker för alla hudtyper och smaker. Kombinera med ett varmt bad så att du får den rätta spakänslan. Du kan också testa att tillverka en ansiktsmask på egen hand. Det är väldigt roligt att blanda ingredienser från skafferi och kylskåp och vara sin egen hudterapeut. En enkel mask som hjälper mot torr hy får du genom att mixa en avokado med två teskedar olivolja.

Fixa fina fötter

Ibland är det lätt att glömma att även fötterna behöver omsorg. Du fixar enkelt en egen pedikyrbehandling med hjälp av en fotfil och mjukgörande kräm. Börja med att sätta fötterna i ett fotbad för att mjuka upp dem. Fila sedan bort förhårdnader och avsluta med att smörja in fötterna med fotkräm. Om du vill målar du tånaglarna i din favoritfärg.