God hälsa ger dig flyt i livet

Många svenskar kollar sin hälsa på tok för sällan. Resonemanget brukar vara att om du mår bra, varför kolla hälsan? När du mår bra kan det dock vara precis rätt tid i livet att göra en kontroll.

Att en bra hälsa är en av de viktigaste faktorerna för att ha flyt i livet behöver knappast sägas. För många kan det tyckas enkelt nog att hålla sig vid god vigör. Det gäller att du äter rätt, rör på dig då och då och inte minst att du ibland kopplar av. Men även om du sköter om dig själv väl kan det förstås hända att du drabbas av svårigheter med hälsan. Du blir trött och hängig och det är svårt att hitta någon bra förklaring till varför. Ett sätt att få bättre grepp om den egna hälsan kan vara att göra Näringskällan håranalys, en utförlig analys som kan ge dig svar på om du lider brist på något näringsämne.

Regelbundna hälsoundersökningar räddar liv

Regelbundna hälsokontroller kan rädda livet på människor. Det kan handla om så enkla åtgärder som att någon gång varje år besöka en läkare för att samtala om det egna hälsotillståndet. På samhällsnivå kan det dessutom vara en åtgärd som kan spara enorma summor pengar. Detta i och med att hälsotillstånd som senare kan bli allvarliga upptäcks i tid. Nu är det inte många kommuner i Sverige som erbjuder den servicen och i brist på det återstår det att du på egen hand rutinmässigt kontrollerar hälsan.

Gör åtminstone en hälsokontroll om året

Eva Fernell jobbar till vardags på Apoteket AB. I en artikel i Aftonbladet rekommenderar hon att människor gör hälsokontroller 1-2 gånger om året från det att de fyller 40. Det finns olika sätt att kontrollera hälsan på och flera olika aktörer som erbjuder olika typer av hälsokontroller. Vanligtvis innefattar de någon typ av samtal och att diverse blodprover tas. Ett lämpligt komplement till den vanliga typen av hälsokontroll är att du gör en hårmineralanalys hos Näringskällan. Du får du koll på om du har brist på mineralämnen – brister som typiskt sett kan vara svåra att diagnosticera om du tar traditionella prover.