Enklare träning ger bättre resultat

Ibland är det svårt att hitta inspiration till träningen och många övningar kan kännas svåra. Det finns knep du kan ta till dig som gör det enklare för dig och som dessutom ger bättre resultat än förväntat. Läs vår guide och ansträng dig inte mer i onödan.

När din träning börjar bli enformig är det svårt att utvecklas på samma sätt som när du började. För att träning ska fortsätta ge resultat måste du variera övningar och se till att utmana din kropp, men det ska absolut inte behöva vara krångligt. 

Vad är dina mål? 

Precis som med allt annat är det viktigt att sätta mål för att veta vart du är påväg. På så sätt kommer du ha en bättre aning om vad du behöver göra för att nå dina mål. Oavsett om du fokuserar på viktnedgång, få bättre kondition eller att bli starkare kommer du behöva lägga upp en plan. Genom att planera ett träningsschema kan du stämma av varje vecka eller månad för att se vad som fungerar bra och inte. 

Våga testa nya saker

I början kan det vara lite läskigt att testa nya maskiner  på gymmet för du är rädd att göra fel. Men du måste våga testa! Det kan visa sig att maskinen du var rädd för är din nya favorit och som kommer passa din kropp utmärkt. Var inte heller rädd för att fråga någon som har koll, exempelvis en personlig tränare eller personal på gymmet.

Få bättre koll med en personlig tränare

Ibland känns det som att du har koll även fast du inte har det, och då är det bra att vända sig till någon som kan. Ett pass med personlig tränare kan ge dig insikter i vilka övningar och pass som passar just din kropp och dina förutsättningar. När du anlitar en personlig tränare en eller några gånger kan även denne visa dig hur du använder dig av maskinerna på gymmet för att få ut bäst resultat. 

Gå på ledarledda träningspass

Vissa gym har inkluderat ledarledda träningspass i din månadsavgift och det borde du ta vara på. Dessa pass är designade för att vara så effektiva för din träning som möjligt. Det finns oftast många valmöjligheter, alltifrån dans och koordination som gynnar konditionen till styrka och kampsport som gör dig starkare. Fördelen med att träna i grupp är att det ökar motivationen när du tränar med andra och det kan göra motionen roligare. Om gruppträning inte passar dig kan du i alla fall testa en gång för att få inspiration till dina enskilda träningspass.