Lev lyxigt i vardagen

Fester, semestrar och speciella tillställningar i all ära – bland det viktigaste här i livet är att leva så kul och stimulerande som möjligt. För många människor är vardagen utdragen och stressig och därför blir det bara de särskilda tillfällena som verkligen räknas. Några få ljusglimtar i det långrandiga och gråa.

Så behöver det dock inte alls vara! Om du tittar på dygnens, veckornas och månadernas många timmar så är ett kul party eller en resa en extremt liten del i det stora hela. Därför är det smart att tänka om litegrann, och göra vardagslivet så trevligt som möjligt. Det här kan uppnås både materiellt och sinnligt med några enkla steg. Du behöver varken vara rik eller berömd för att få hem lyxen redan nu.

Omge dig med det du älskar

sängDet första steget till en härligare vardag är att se över dina omgivningar och göra eventuella förändringar till det bättre. Försök att tänka lite utanför lådan och fokusera på smak och intressen snarare än bara det rent praktiska. Visst är det enklare om allt går i samma färg men blir det inte lite trist, med handen på hjärtat? Något så enkelt som vackra påslakan från Nolhagahem.se i snygga mönster och designer kan få både sovrummet och din vistelse i det att lyftas flera snäpp. Dekorera det med vackra ljuskällor och konstverk som inte behöver kosta skjortan. Ge en fräsch atmosfär med konstgjorda växter som en asiatisk ginseng eller ett citronträd.

Att miljön miljön påverkar vårt psyke kommer knappast som någon större överraskning men faktum är att en fin inredning kan påverka allt från välbefinnandet till arbetsprestationerna. När du mår bra där du befinner dig får du mer energi och styrka, med andra ord. Det här fungerar också tvärtom där vanliga inredningsmissar som exempelvis överdekorering eller missmatchande möbler kan skapa stress.

Bjud dig själv på lyxiga stunder

När du är nöjd med dina omgivningar så bör du också ge dig själv trevliga stunder som inte tillhör vardagsrutinen. Se till att avsätta lite tid åt till synes onödiga saker som ett varmbad med eteriska oljor eller en kvart där du enbart lyssnar på musik, helt utan andra distraktioner. Forskning har visat att det finns särskilt avstressande låtar och att musik över huvud taget fungerar mycket motiverande. Andra lyxiga och avstressande saker är:

  • lugn massage
  • lägga pussel
  • skriva dagbok

middagÖverraska din älskade med en extra god middag – ni kan kanske till och med klä upp er för tillfället för att ge det en extra guldkant? Visst tar det lite extra tid men tänk vad roligt det är att piffa till sig lite för varandra! Sätt väckarklockan på en kvart tidigare och bjud dig själv på en god frukost på sängen. Det är de små detaljerna som gör stor skillnad, och att ha något riktigt mysigt att se fram emot när du kommer hem kan få arbetsdagen att kännas mer positiv och upplyftande. Det behöver inte kosta mer utan är snarare en fråga om att ändra attityden till sin vardag.