Så kan du ta lån utan UC

Varje gång du ansöker om lån tas i regel en UC. Det innebär att det kan bli svårare för dig att få lån i framtiden och att din kreditvärdighet minskar ju fler UC som tas. Därför kan det vara bra att ansöka om lån där inte en UC tas nästa gång du ska ansöka om lån.

UC är en förkortning av Upplysningscentralen och är Sveriges största kreditupplysningsföretag. De flesta kreditgivare har samarbete med UC för att dina kreditrörelser ska kunna spåras och analyseras. Gå därför in på https://brixo.se/lan-utan-uc och ansök om lån där nästa gång du behöver låna pengar.

Slipp negativt UC

För dig som låntagare är det negativt att ha ett aktivt register hos UC, speciellt om du ofta är i behov av lån. Det bevisar nämligen att du är en person som aktivt ansöker om lån, även om du inte alltid får lånen, samt att du därmed antas ha en sämre koll på din ekonomi.

Varje gång du ansöker om att få lån hos traditionella långivare, tas en UC (en kreditupplysning) på dig för att långivaren ska kunna få reda på om du är en person som har förmåga att betala tillbaka lånet eller inte. Där framkommer bland annat hur många gånger du ansökt om lån senaste tiden, betalningsanmärkningar med mera. Ju mindre aktiviteter du har hos UC, desto bättre.

Skaffa lån utan UC

Misstaget som många låntagare gör är att ansöka om lån hos flera traditionella långivare, men det är ett stort misstag. Det leder bara till dåligt UC score och att det blir svårare och svårare att få lån för varje gång. Även viktiga lån i livet påverkas, som bolån och billån, vilket kan innebära att det blir svårare att uppnå olika mål i livet. Genom att undvika långivare som samarbetar med UC, kan man göra fler låneansökningar och därmed få större chans till lån utan att riskera ett sämre score hos UC.