Sänk dina energikostnader genom att byta fönster

Om du byter ut fönstren i ditt hem till PVC-fönster kan du spara stora slantar varje år. Du gör också en bra insats för miljön. Läs mer om detta och andra sätt du kan spara energi på.

Att sänka dina energikostnader är en bra affär inte bara för dig personligen. Det är i de flesta fall också gynnsamt för miljön. Du vill såklart som de flesta andra göra en bra insats både för dig själv och miljön vi alla lever i, eller hur? Ett bra sätt att sänka dina energikostnader hemma är att installera PVC fönster av högsta kvalitet, för att på så sätt minska mängden värme som läcker ut ur hemmet. Men det finns fler åtgärder du kan genomföra.

Så kan du sänka dina energikostnader

Aftonbladet skriver i en artikel om hur du kan spara tusenlappar på att byta ut dina fönster. Det är dock viktigt att komma ihåg att det handlar om en initial investering som betalar av sig på sikt. Beroende på hur många fönster du behöver byta ut kan du ha tjänat igen det på mellan 2-5 år.

Ett misstag många gör är att de lämnar sina laddare kvar i kontakten när de laddat färdigt. SVT Nyheter påminner om att strömförbrukningen fortsätter även när du dragit ur mobiltelefonen eller vad det nu är du laddar. En liknande påminnelse är värd att göra kring alla elektronikprylar du har som står på standby (TV-apparater m.m.). I de fallen kan det vara värt att införskaffa en timer som bryter strömmen exempelvis under de tider på dygnet då ingen är hemma eller på natten när alla sover.

Har du ingen mikrovågsugn? Många väljer bort mikrovågsugnar i tron att det skulle vara ohälsosamt att värma upp mat i dem. Det är helt enkelt inte sant. Utöver det drar de betydligt mindre el än vad din vanliga spis gör.